Knowledge Team

HTML5, Roluri Aria, si cititoare de ecran mai 2010

Original articlehttp://accessibleculture.org/articles/2010/05/html5-aria/

HTML5, Roluri Aria, si cititoare de ecran mai 2010

Inițial http://accessibleculture.org/articles/2010/05/html5-aria/

Există unele exemple bune, utile și de a lucra acolo deja arată cum unii cititori de ecran se ocupe cu diverse constructe HTML5 și roluri ARIA. Știu specificatiile nu sunt terminat încă și furnizorii de tehnologie de asistență sunt întotdeauna de lucru pe ea, dar am vrut să joace în jurul valorii de un pic și confirmați pentru mine modul în care unele dintre cele mai importante cititori de ecran pentru Windows, și anume JAWS 11, ferestre Eyes 7.11, NVDA 2010.1, și SAToGo 3.0.202, mâner în prezent elemente de HTML5 secționare de bază, precum și de punct de reper ARIA și alte roluri. A fost sugerat că, până browsere și cititoare de ecran sprijini pe deplin elemente HTML5 și rolurile lor ARIA implicite, ar trebui să fim în mod explicit completarea unor elemente HTML5 cu rolurile lor ARIA asociate.

Actualizare: Rezultate pentru VoiceOver din MacOS X Snow Leopard cu Safari 4.0.3 adăugat. -mai 07, 2010

Cazurilor de test

Primul caz de testare foloseste doar elementele HTML5, în special

 • header
 • nav
 • secțiune
 • articol
 • deoparte
 • footer

Al doilea caz de testare se aplică următoarele roluri ARIA:

 • steag
 • navigare
 • principal
 • articol
 • complementar
 • contentinfo

Am testat cu patru cititorii ecran folosind atât Internet Explorer 8 și Firefox 3.6.

Notă: În funcție de combinația cititor de ecran și browser utilizați, link-uri interne de pagină în cadrul cazurilor de testare, în special cele cu obiective care sunt pozițiile simple, cu un atribut id, sau nu pot stabili în mod corespunzător se concentreze și să actualizeze poziția în ordinea TAB. Aceasta este o problemă, destul de bine documentat, cu anumite browsere și cititoare de ecran, și nu au legătură cu utilizarea de roluri HTML5 și ARIA. Acesta poate fi atenuate diferit prin adăugarea tabindex = “- 1″ și / sau utilizarea efectivă a elementelor în diferite moduri, în loc, dar asta e pentru un set diferit de cazuri de testare.

Rezultatele

Pe scurt, NVDA face foarte bine cu HTML5 și HTML5 cu roluri ARIA testa cazuri, dacă este în IE8 sau FF3.6. Navigarea, citind, și interacționează cu HTML5 și de marcare ARIA repere este doar simplă. Atât de mult, astfel încât să nu garantează includerea acesteia în rezultatele testelor: Este suficient să spun că rocile NVDA.

JAWS face bine, deși nu pare să-i placă în FF3.6 un element naw imbricate într-un header. Pentru moment, cel puțin, ar putea fi rezonabil pentru a evita cuiburi elemente gps în elemente de header. Actualizare (27 august 2010): A se vedea comentariul # 3 de Terrill Thompson de mai jos. Din păcate, JAWS 11 în Firefox 3.6 nu se ocupă de bine cu elementul antet, în orice implementare.

SAToGo de asemenea, nu bine, iar acum chiar permite navigarea prin punct de reper ARIA, deși nu anunță în mod automat tipul de reper ca vine peste ea. Și aș putea obține doar o pentru a naviga prin punct de reper într-o direcție în IE8, in timp ce in FF3.6, aș putea naviga atât următoare și anterioară reper apăsând ; și Shift +; respectiv. Actualizare: Rezultate noi pentru SAToGo versiunea 3.1.24, 21 mai 2010.

Window-Eyes 7.11, pe de altă parte, și acest lucru este un lucru știam deja, nu recunoaște rolurile ARIA deloc. Mai mult, Window-Eyes doar pare a se sustrage în IE8 atunci când vine vorba de HTML5 și roluri ARIA folosite împreună: în “Browse Mode” nu se poate găsi niciun link din cadrul unui element de secționare HTML5, care are, de asemenea, un rol ARIA. Dacă activați “Browse Mode” off, face găsi toate link-urile, dar acest lucru înseamnă că ar trebui să comuta continuu “Browse Mode” off și să citească de fapt și de a folosi pagina.

Unele teste suplimentare rapid am arătat că, în IE8, Window-Eyes nu are probleme in gasirea link-uri într-un div simplu care, de asemenea, han, un rol ARIA, sau într-o HTML5 întrerupere element de cu nici un rol ARIA, dar combina cele două și ferestre ochi în IE8 doar se pierde. Acest lucru este confirmat, de exemplu, prin site-ul Bruce Lawson, care face o bună utilizare a HTML5 și ARIA. Daca vizitati site-ul lui Bruce cu Window-Eyes si IE8, nici unul dintre link-urile din header sau #sidebar sunt nav găsite, deoarece ambele aceste elemente HTML5 au, de asemenea, roluri ARIA puse în aplicare. Dar nu există nici o problemă cu link-uri în principal zona de conținut, chiar dacă are rol = “principal”, deoarece folosește doar un div regulat. În cazul în care utilizează un element de secțiune în loc, de cele mai multe link-uri de pe pagina ar dispărea doar pentru Window-Eyes din IE8.

În timp ce eu nu am numere de a dovedi aceasta, m-am gândit că o majoritate a utilizatorilor de ferestre ochi rula Internet Explorer în loc de Firefox, asa ca acest lucru poate fi un motiv pentru a evita folosirea roluri HTML5 și ARIA împreună pentru moment, în funcție de modul în care te simți de catering pentru utilizatorii de ferestre ochi cu IE8. Acesta va fi interesant pentru a vedea cum lucrurile se schimba o data IE9 și ferestre Eyes 8 sunt în afara.

Popular article:

 • HD World